Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långdragen grannträta

Annons

Den snart två år långa byggtvisten mellan kultur- och fritidschefen Kjell Rosén och hans granne utredningschefen Lars Nilsson är ännu inte avgjord.

Länsstyrelsen går emot miljö- och byggnämndens beslut att bevilja Rosén bygglov för en glasveranda.

I en skrivelse till miljö- och byggnämnden, för snart två år sedan, ifrågasatte Rosén grannen Nilssons bygge av ett staket, skärmtak och vedbod.

Nilsson svarade med att ifrågasätta Roséns bygge av en veranda.

Miljö- och byggnämnden beslutade, förra sommaren, att Nilsson får behålla staket, vedbod och skärmtak och att Rosén får behålla sin veranda. Men nu får miljö- och byggnämnden ta upp ärendet igen. Detta då Nilsson i länsstyrelsen överklagat nämndens beslut.

Länsstyrelsen avgör inte sakfrågan i sig utan kontrollerar hur ärendet handlagts av miljö- och byggnämnden. Länsstyrelsen gör bedömningen att beslutet att Nilsson ska få behålla sina byggnationer inte kan överklagas.

Däremot hävdar länsstyrelsen att Rosén saknar bygglov för sin veranda, som dessutom ligger närmare tomtgräns än tillåtna 4,5 meter.

Dessutom saknas medgivande från granne.

Det betyder att miljö- och byggnämnden åter måste ta ställning till frågan om bygglov för verandan.

Dom i

spritmålet

FALUN/AVESTA. I går meddelade Falu tingsrätt sin dom mot de män som stått åtalade för grov olovlig befattning med smuggelgods.

En 49-årig man från Krylbo dömdes till fängelse i ett år och sex månader. Han förvarade stora mängder och sålde en del av spriten.

27-åringen från Sandviken som paketerade och sålde färdigblandad sprit fick två års fängelse.

En Gävlebo som åklagaren misstänker är spritligans huvudman gömmer sig utomlands, troligen i sydöstra Asien.

Han är anhållen i sin frånvaro och efterlyst.

Mer läsning

Annons