Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långa dagen lockade 134

Annons

Start och mål var förlagt intill akvariet på Hammarbacken i Ludvika. Där sammanstrålade deltagarna efter omklädningen i Sporthallen och många var ute i god tid för att hinna köra lite uppvärmning innan det var så dags att ge sig av.

De flesta, 93, valde att trampa den långa banan på 95 kilometer.

Den truppen startade prick klockan 10.00 och tio minuter senare rullade kortdistansarna, de som nöjde sig med 38 kilometer, iväg söderut över gamla järnvägsbron.

Banan gick på flera stråk väster om sjön Väsman bland annat via Mässanvägen, Saxdalen, Abborrberg, Norhyttan och Sunnansjö.

- Det här ser jättebra ut, sade turistchefen när de båda cyklistgrupperna var samlade för start.

Han syftade på att hela 134 var på plats trots att loppet denna gång inte blivit utannonserat på förhand. Rosén manade också till försiktighet bland bilisterna ute i trafiken.

- Vi bestämde oss sent i år, konstaterade cykelklubbens ordförande Svante Bodare som en förklaring till att varför det inte blev någon ordentlig marknadsföring av arrangemanget denna gång.

På start- och målplatsen medverkade också representanter för blodcentralen vid Ludvika lasarett. De informerade beredvilligt om centralens verksamhet i allmänhet och det stora behovet av blod i synnerhet. Under våren har blodgivningen minskat dramatiskt och förhoppningen är nu att tidigare blodgivare ska komma tillbaka och att det ska bli många nya som på detta sätt ställer upp för sina medmänniskor.

Trots att Den långa dagen handlar om idel motionsåkning helt fri från tävlingshets försågs alla deltagare med nummerlappar för individuell tidtagning. De som så önskade kunde således tävla med sig själva...

Längs banan fanns flera kontroller där det serverades såväl dryck som frukt och korv. Servering förekom även efter målgång.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons