Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väntan på tom lägenhet

Annons

Sedan 1999 driver Kadir Bako Falugrillen. Parallellt har han bedrivit taxiverksamhet i Stockholm och det är där hans familj bor. Stressen i storstaden och den stora arbetsbördan har dock gjort att han och familjen beslutat sig att avveckla taxiverksamheten och flytta permanent till Falun.

- Barnen kan få en lugnare uppväxtmiljö här, säger han.

Kadir Bako har alltså haft två hem sedan 1999. En lägenhet i Stockholm och en tvåa i Falun som han hyr av Kopparstaden.

Då familjen nyligen bestämde sig för att flytta behövde de en större lägenhet i Falun snabbt. Kadir Bako vände sig till Kopparstaden och fick då en skriftlig erbjudan om en ledig trea där det stod att han kunde flytta in omgående.

Han tittade på lägenheten och tyckte den var perfekt. Flytten från tvåan till trean skulle bli enkel eftersom trean låg i samma trappuppgång som den tvåa han nu bor i. Dessutom stod trean tom.

Familjen började packa och ordan med uthyrning av lägenheten i Stockholm. Men när han för drygt 14-dagar sedan skulle skriva på det nya hyreskontraktet fick han beskedet att han inte kunde flytta in i lägenheten vid månadsskiftet, utan först den 1 mars, eftersom lägenheten ännu inte var besiktigad. Dessutom sade man att han aldrig fått något erbjudande om omgående inflyttning i lägenheten.

- Olika människor har gett olika besked hela tiden.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons