Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingsråd på besök

Annons

Först besökte man folktandvården. Där gavs de anställda möjlighet att ställa frågor till Bertilsson samtidigt som han informerades om folktandvårdens långa vänteköer.

- Akut-, barn- och skoltandvården kommer i första rummet och de som blir lidande är de köande till vuxentandvården, säger Carina Tibbling.

En av tandsköterskorna berättade att folktandvården i Gagnef haft samma personal under många år, och att det måste tyda på att det är en bra arbetsplats.

Sören Bertilsson besökte också vårdavdelningarna Prästkragen och Gullvivan. Vårdpersonalen på avdelningarna hade mycket att säga till landstingsrådet om att de äldre blir fler och fler men inte antalet vårdare.

- Det är svårt i dag när man ska ta hand om många patienter och inte hinner med. Det blir alltid någon som blir lidande, sade en ur personalen.

Sammanfattninsgvis konstarerade vårdpersonalen, att det var bättre förr.

- Då kunde vi ta med patienterna ut på promenader. Vi kunde åka upp till Björbo och fika, ta med några från alla avdelningarna och hitta på något. I dag finns det ingen tid till detta.

Sören Bertilsson förklarade att det är viktigt för honom som landstingsråd att möta människor på deras arbetsplatser.

- Och när man kommer till en vårdavdelning som denna så känner man hur viktigt det är att tänka på patientens värdiga vård, säger Bertilsson.

STEFAN HAMRÉUS

Mer läsning

Annons