Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingets lönediskriminering

Annons

För någon vecka sedan fick vi distriktssköterskor och sjuksköterskor ett brev från vår arbetsgivare/chef på vårdcentralen. Vi fick skriftligen ett meddelande om årets lönepåslag. I snitt får vi medlemmar i vårdförbundet cirka 200 kronor mer i månaden vilket motsvarar en procent. Enligt avtal ska det var minst två procent.

Från arbetsgivarhåll har man många olika argument för att summan blev endast en procent för oss. Man ställer olika yrkeskategorier i vårdförbundet mot varandra i stället för att rätta till de snedfördelningar som finns i dag. Det kan väl ändå inte vara vi anställda som rår för att arbetsgivaren inte kan lönesätta oss utifrån den kompetens vi har.

På denna vårdcentral har många med mig en yrkeserfarenhet på mer än 30 år. Vi har under det gångna året slitit hårt utan någon extra ersättning. Det har varit kort om personal och omorganisationer. Oftast sätts inga vikarier in vid ledigheter och sjukdom. Man får ta större och fler arbetsområden än vanligt och vara flexibel.

Dag efter dag och gör vi detta för att verksamheten ska fungera och för att patienten i största möjliga mån ej ska bli lidande.

Inte blir man särskilt gladare av att läsa i dagspressen om dessa höga löner som cheferna får inom landstinget Dalarna. Man blir grymt trött och besviken på hur lönepolitiken sköts.

Jag anser mig i och med detta lönepåslag vara icke godkänd. Frågan är om man får vara kvar i och med detta betyg?

Trött och mycket
besviken trotjänare

Mer läsning

Annons