Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget hotar med krav på återbetalning av bidrag om fusk avslöjas

Annons

Landstingets folkrörelseråd ska diskutera SSU Dalarnas medlemssiffror. Om fusk uppdagas tänker rådets ordförande Per Fontin kräva tillbaka pengar.

- Det har vi gjort tidigare och det kan vi göra igen, säger han.

Under 2003 och 2004 fick SSU Dalarna totalt 300 000 kronor i verksamhetsbidrag från landstinget Dalarna. I år är bidraget på 250 000 kronor. Men SSU:s kraftiga medlemsökning 2003-2005 är inte direkt avgörande för bidragshöjningen.

- Det är klart att vi måste titta på hur stora rörelserna är, men det är inte avgörande. Som enda landsting i landet så har vi vänt på perspektivet. I stället för att titta på antalet medlemmar och vad man gjort så tittar vi på vad man vill göra. Vi har ett framtidsperspektiv och alla inblandade tycker att det är mycket bättre, säger Per Fontin.

För närvarande pågår en diskussion om just de politiska ungdomsförbunden inom folkrörelserådet. Tanken är att bidragen ska fördelas med viss hänsyn också till partiernas mandat.

I april träffas rådet igen och då ska SSU:s medlemssiffror diskuteras.

- Det vore onaturligt att inte ta upp frågan. Om SSU fuskar så kommer det fram och då kräver vi tillbaka pengar precis som vi gjorde med ungliberalerna som inte hade den verksamhet de utlovade, säger Fontin.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons