Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget hoppar av samarbetsprojektet med Finsam

Annons

Falu kommun har fått besked om att landstinget inte tänker satsa den miljon kronor som krävs för att starta Finsam i kommunen.

Finsam är ett samarbetsprojekt inom rehabiliteringsområdet. Det handlar om att få landstinget, försäkringskassan, kommunen och arbetsförmedlingen att samarbeta:

- Det är ett försök att se helheten, att samordna det samhälleliga stöd som finns runt en människa. I stället för att alla kör på i sina egna hjulspår kan man med lyckad samordning spara pengar, säger kommunalråd Dan Westerberg (c), som i veckan informerade kommunstyrelsens allmänna utskott om händelseutvecklingen.

Falu kommun ligger i startgroparna för Finsam och planen är att dra i gång vid årsskiftet. En förutsättning är dock att de fyra inblandade parterna satsar en miljon kronor vardera, men nu har landstinget sagt sig vilja vänta med start i Falun:

- I både Avesta/Hedemora och Ludvika/Smedjebacken har man startat, och landstinget vill väl avvakta och se hur det går i Södra Dalarna först, säger Dan Westerberg.

- Jag är lätt förvånad över att de hoppar av i sista sekund, men jag hoppas på att vi kan övertala landstinget att klämma fram den där miljonen. Vi tror på den här modellen, säger han.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons