Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget betalar mindre för matråvaror

Annons

- Vi har bättre priser för inköp av råvaror till landstingets produktionskök i Mora än vad kommunen har till sin kosthantering. Det säger Anders Roos, länschef för kostverksamheten inom landstinget och projektledare för ett kostprojekt i Mora, där möjligheter till samkörning av kosthanteringen mellan kommun och landsting utreds.

På onsdagen informerades barn och utbildningsnämnden om projektet. Enligt Anders Roos befinner sig arbetet i en analysfas. Kommunen har totalt 33 produktions- eller mottagningskök. Landstinget har ett stort produktionskök vid lasarettet.

- För nävarande håller vi på att ta fram siffermaterial över kostnader och andra detaljer så att vi får ett jämförbart material att arbeta vidare med för att uppnå ekonomiska och praktiska fördelar.

Ett exempel Anders Roos tar upp är möjligheten att sänka kostnader för råvara. Han har norterat att landstinget i Mora i dagsläget har bättre priser på råvaruinköp än kommunen. 28 maj görs en slutredovisning av analysfasen och sedan inleds visionsarbetet den 4 juni.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons