Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landshövdingen firade tillväxtkommunen Orsa

Annons

Arena för tillväxt är ett samverkansprojekt mellan landets kommuner, landsting och Föreningssparbanken, och syftar till att synliggöra kommuner som själva skapar förutsättningar för tillväxt.

I samband med Föreningssparbankens konferens, Vårt ekonomiska läge, i Stockholm, utsågs Solna till årets pristagare. Ett hedersomnämnande delades också ut och det gick till Orsa.

Motiveringen till Orsas utmärkelse är bland annat att Orsa arbetat för att riva gränser mellan olika aktörer och försökt hitta flera olika samarbetspartners. Bland annat nämns att kommunen medverkat till renoveringen av gamla sågbladsbriken och skapat ett företagshus, Dalagatan 1, gjort en medveten designsatsning och står bakom projektet orsamusik.nu som syftar till att skapa arbetstillfällen och lyfta fram musiken, som är ett av Orsas starkaste varumärken. Kommunen har också satsat på internationella kontakter och vildmarksprofilering.

Vid mottagningen i residenset var Christer Wahlbäck, ordförande i Sparbanksstiftelsen, närvarande, och han slog fast att Orsa är en av hans favoritkommuner.

Landshövding Ingrid Dahlberg, vice ordförande i sparbanksstiftelsen, konstaterade nöjt att det inte är varje dag man firar en hel kommun.

- Hedersomnämnandet är roligt både för Orsa och Dalarna.

Arrangören av mottagningen, Sparbanksstiftelsen, delade också även ut en present till Orsa kommun. Den bestod i att ett symposium om tillväxt ska arrangeras i kommunen.

Representanter för Orsa kommun vid mottagningen var Ronnie Lovén, Marie Olsson, Anders Rosell, Göran Grå, Anders Björklund och Ola Granholm.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons