Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnar Granström och s-regeringen Fredriksberg i sticket?

Annons

Nu kommer Kenneth Johansson att driva frågan vidare i länsstyrelsen, men så stora resurser har man säkerligen inte för att möta de stora problem som arbetarna på Fredriksbergstvätten står inför.

Det geografiska läget talar inte till deras fördel. Man har ungefär sex mil till tätorterna runt omkring i Dalarna och i angränsande län.

Kenneth Johansson kommer därför att kräva en redovisning av pågående/planerade insatser vid länsstyrelsens styrelse. Detta svar vet jag däremot inte när det kommer. Det lär nog dröja. Jag vill passa på att påminna om, att centerpartiet fullföljer en mångårig tradition att ställa upp när arbetsmarknadssituationen i Fredriksberg kräver det, och ställde sig bakom utlokaliseringen av Landstingstvätten.

Näringsdepartementet markerar tyvärr också att frågan om Fredriksberg är av mindre betydelse, eftersom man inte vill låta Ludvika kommuns representanter träffa ministern, utan endast ställer upp på lägre nivå, nämligen med en statssekreterare. Låt oss för den skull hoppas att man kommer hem till Ludvika med något mera än en klapp på axeln.

I förra veckan skrev Per-Erik Granström socialdemokratisk riksdagsman från Ludvika och Ulrika Messing, socialdemokratiskt statsråd, en artikel om utlokalisering av statliga jobb. Fast det var väl inte menat för Fredriksberg?

Jag skrev för ett år sedan och frågade vad Granström hade gjort för Ludvika kommun under sin tid i riksdagen. Svaret var inte särskilt konkret. Nu får riksdagsman Granström möjlighet att visa sin mening och om det finns något bakom den artikel som skrevs tillsammans med Messing. Upp till bevis!

MAURITZ BROPETTERS

Mauritz Bropetters är kommunpolitiker

i Ludvika för centerpartiet.

Mer läsning

Annons