Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkare kan tvingas lämna Mora

Annons

Via en fastighetsmäklare på orten fick Thomas Marnéus och hans sambo, och en son som snart är två år, kontakt med ägaren av ett hus i Gesunda som paret var intresserat av.

- Eftersom huset ligger lite på distans från min arbetsplats ville vi inte förvärva huset direkt, utan hyra ett år för att känna oss för, berättar han.

Hyreskontrakt upprättades och Marnéus och hans sambo köpte

möbler för 100 000 kronor, anpassade i färg och storlek efter den nya bostaden.

En tid därefter vill samma mäklare sälja huset till en tysk spekulant.

- Mäklaren säger till husägaren att vi inte har något intresse av att förvärva huset, säger Thomas Marnéus och tillägger att allt sker bakom deras rygg.

Plötsligt är en tysk konstnär ägare till det hus, som Thomas Marnéus och hans sambo hyrt. Paret uppmanas av den nya ägaren att omgående flytta.

Ärendet går till hyresnämnden, som säger att Thomas Marnéus inte kan avhysas från bostaden förrän de hittar en ny acceptabel bostad.

Läget nu är att den tyske konstnären har överklagat till hovrätten där ärendet ännu inte avgjorts.

Enligt Thomas Marnéus har han även via mejl och andra kontakter hotat med att komma till Gesunda för att störa på olika sätt.

Den tyske ägaren hotar även att försöka ta ut ett vite om 10 000 kronor per dag av familjen Marnéus, för utebliven försäljning.

- Det är bostadsbrist i Mora och vi har inte hittat någon bostad där vårt nuvarande bohag ryms. Samtidigt har mäklaren försatt oss i en situation där vi får mottaga hotelser och hamnat under en press som nästan gör det omöjligt att fullgöra de dagliga sysslorna.

Thomas Marnéus säger att han trivs ypperligt i Mora och han prisar sin arbetsplats på Mora lasarett.

- Därför känns det oerhört svårt att bryta upp härifrån, men jag anser att den här mäklaren helt bär skulden till att det sannolikt blir så.

Tidningen har varit i kontakt med den aktuella mäklaren som anger att han inte vill ge några kommentarer med hänvisning till att ärendet ännu inte avgjorts i hovrätten.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons