Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkare friad från mordmisstankar

Annons

En läkare i New Orleans, som anklagats för att ha dödat fyra patienter på ett översvämmat sjukhus under det kaotiska efterspelet till orkanen Katrina, har friats från alla misstankar.

Doktor Anna Maria Pou åtalades för att ha givit fyra äldre patienter dödliga doser av smärtstillande mediciner, men rentvåddes av en jury på tisdagen. Tidigare har två sköterskor anklagats för dödsfallen men friats.

Rykten om barmhärtighetsmord på översvämmade sjukhus där personalen kämpade för att hålla patienterna vid liv cirkulerade i staden som i stort sett lämnades utan hjälp från regeringen efter översvämningskatastrofen.

45 döda påträffades i Memorial-sjukhuset efter orkanen och misstankar väcktes om att sjukhuspersonal hade tillgripit dödshjälp. Det uppgavs handla om missriktad barmhärtighet; vårdpersonalen skulle ha varit övertygad om att patienterna var så illa däran att de ändå inte skulle klara att evakueras från katastrofområdet.

Pou och de två sköterskorna greps förra sommaren och anklagades av delstatsåklagaren Charles Foti för att ha "spelat Gud fader".

Läkaren och sköterskorna bedyrade sin oskuld och blev lokala hjältar. Fallet blev allt mer pinsamt för delstatsåklagarna ju mer stödet för de åtalade växte och på tisdagen meddelades att inga bevis för mord hade hittats.

Foti sade i ett uttalande: "De anställda vid åklagarens kansli har gjort sin plikt som de ålagts av federala lagar och delstatslagar, och jag är stolt över våra ansträngningar å offrens och deras anhörigas vägnar."

TT

Mer läsning

Annons