Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkarbristen ska lösas

Annons

Läget är värre än någonsin på Jakobsgårdarnas vårdcentral. Bara 1,25 av cirka åtta läkartjänster är tillsatta. Utöver dem går tre stafettläkare för att vårdcentralen ska kunna driva en vettig akutverksamhet i sitt upptagningsområde på 16 000 personer.

Patienter som inte bedöms vara akut sjuka sätts upp på väntelista på obestämd tid eller hänvisas till privatläkare.

- Situationen är klart bekymmersam, säger Alf Johansson.

Men nu lovar landstingsledningen en snabb lösning på krisen.

- Vi kan inte godkänna att ett område slås ut, säger landstingsrådet Lars-Ove Hagberg (v).

Jakobsgårdarna ska därför snabbt förses med nödvändiga läkarresurser.

I november ska 2,4 läkartjänster vara tillsatta. Därutöver anlitas fem stafettläkare. Det innebär en nästan fulltalig bemanning på läkarsidan.

Även på sjuksköterskesidan fattas det personal.

- Det innebär bland annat att tillgängligheten på telefon är bekymmersam, säger Alf Johansson.

Landstingsledningen diskuterar därför rekrytering av ytterligare sjuksköterskor. Fram tills dess anlitas stafettsjuksköterskor.

Landstingsledningen poängterar att anlitandet av stafettläkare och stafettsjuksköterskor bara är en tillfällig lösning.

- Till och med januari är bemanningsläget besvärligt. Där-efter ser det bättre ut. Om planeringen håller har vi 6,5 ordinarie läkare i tjänst i mars, säger Sören Fogde, chef för mellersta närsjukvårdsområdet.

Han berättar att en stafettläkare kostar cirka 120 000 kronor i månaden medan en ordinarie läkare kostar 80 000 kronor inklusive sociala avgifter.

- Den här lösningen innebär en något högre kostnad för mellersta närsjukvårdsområdet året ut. Men medel finns avsatta i budgeten.

På längre sikt ska bemanningsläget förbättras genom en rad åtgärder. Några av de förslag som landstingets politiska ledning diskuterat med landstingsdirektören och närsjukvårdschefen är:

l att bättre samordna läkar- rekryteringen vid samtliga närsjukvårdsområden genom en särskild resurs vid huvudkontoret i Falun. Hittills har läkar- rekryteringen varit en fråga för respektive närsjukvårdsområde.

l att omfördela läkare inom länet till olika vårdcentraler med bemanningsproblem.

l att utöka antalet distrikts- sköterskor vid vårdcentralerna för att minska belastningen och förbättra arbetsförhållandena för de sköterskor som i dag försöker upprätthålla den medicinska kvaliteten trots färre läkare.

l att bilda ett äldrecentrum som med geriatrisk kompetens och en centrering av läkarresurser skulle kunna ge ett bättre stöd till vårdcentralerna i Borlänge.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons