Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lågt intresse för värme i huset

Annons

Kvinnors intresse för hur deras bostäder värms upp verkar vara lågt.

När kommunens energirådgivare Kent Dahlström inbjöd enbart kvinnor till IOGT i Björbo och Stuggu på Solshea i Gagnef för att informera om uppvärmning kom summa nio kvinnor, två i Björbo och sju i Gagnef.

- Jag är lite besviken över det låga intresset, säger Kent Dahlström, som kan trösta sig med att de som kom i alla fall fick hjälp på traven.

- Det som jag fick mest frågor om var värmepumpar för jord- och bergvärme. Många som har olje- eller eluppvärmning söker sätt att minska sina kostnader, säger Kent Dahlström, som också informerade besökarna om vad de kan göra med sina befintliga anläggningar för att effektivisera uppvärmningen.

- Annars är ved den billigaste värmekällan, även om den för med sig massor av jobb. Ska man sedan räkna timpenningen så är nog ved en av de dyraste värmekällorna, säger han.

Ytterligare tre informationsträffar om uppvärmning kommer att hållas. De träffarna är öppna för alla, inte enbart för kvinnor: Den 16 november i Församlingshemmet, Dala-Floda, den 23 november ännu en gång i Stuggu i Gagnef och den 30 november i GOK-stugan i Mockfjärd.

Mer läsning

Annons