Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagstiftare anklagas för förräderi

Annons

Israel misstänker parlamentarikern Azmi Bishara för förräderi och spioneri för Hizbollahs räkning. Bishara, som tillhör Israels arabiska minoritet, har gått i exil.

På onsdagen hävdes sekretessen kring det uppmärksammade fallet, och polisen kunde därmed i detalj redogöra för misstankarna mot Bishara.

Bland annat anklagas han för att under kriget förra sommaren ha försett den libanesiska Hizbollahmilisen med information om effekterna av raketanfall mot Israel och bedömningar av hur Israel skulle reagera på angreppen. I utbyte ska han ha fått "hundratusentals dollar", skickade via Jordanien.

Bishara, som lämnade sin plats i parlamentet knesset i april, har kategoriskt förnekat anklagelserna och hävdar att han är utsatt för smutskastning på grund av sin fräna kritik mot staten Israel. Han säger att han inte vågar återvända till Israel eftersom han inte tror att han skulle få en rättvis rättegång.

Den 50-årige Bishara grundande det arabiska partiet Balad i Israel och är känd för sin kamp för större rättigheter för landets arabiska minoritet. Han har flera gånger besökt Syrien trots att Israel förbjuder sådana resor.

TT

Mer läsning

Annons