Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägre skatt på moderna dieslar Hjälp barnen med att sätta gränser

Annons

Jag såg ett debattprogram på tv, som handlade om fysisk bestraffning av barn. Vad som förvånade var att bara en av debattörerna talade om att man redan i tidiga år måste sätta gränser för barn, innan det har gått så långt att man inte finner någon annan utväg än att ta till våld.

Som förälder har man ett ansvar att sätta gränser för sina barns handlande. Barn är mycket kloka, de förstår vad man menar. Det är oerhört viktigt att tänka på att barn gör som föräldrarna gör. Använder man våld mot barnen, lär de sig att man löser problem med våld.

Det är oerhört kränkande för en individ att utsättas för våld, antingen man är barn eller vuxen. Men tänk, ni som inte sätter gränser av rädsla för att barnen inte ska ta för sig tillräckligt i livet, eller om ni är rädda att hämma dem.

Ni kränker dem i längden genom att inte sätta gränser, för då kommer den gränssättningen senare i livet, kanske genom insatser från polisen.

Det retar mig oerhört att barnombudsmannen sitter i samma debattprogram talar om att barn ska lära sig att ta för sig. Vad ger det för mentalitet i vårt samhälle?

FÖRÄLDER

Mer läsning

Annons