Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lågpriskedjan Lidl satsar

Annons

Butiken lär dock slå upp portarna till sommaren 2005. Då har nämligen den pizzeriaägare som drev verksamhet i huset fått löfte om att komma igång i den nya lokalen, som blir en del av varuhusbyggnaden.

Lidl har köpt en tomt intill Kupolen, och det har snart gått två år sedan bygglovet gavs. Men det har tagit tid att lösa lokalfrågan för den pizzeria som hade verksamhet i fastigheten. Till slut gick Lidl med på att bygga varuhuset så att även pizzerian får lokaler.

Nu har rivningen kommit igång och den går snabbt. Därefter ska den nya lokalen börja byggas och parkeringsplatser ställas i ordning. Etableringen väntas skärpa konkurrensen ytterligare inom dagligvaruhandeln i Borlänge. Lidl har ännu inte börjat söka personal. Denna kommer att sökas via arbetsförmedlingen i Borlänge. Enligt Kristina Kristiansson, vid huvudkontoret, går man alltid den vägen.

Känt är också att företaget vill bygga ytterligare minst en butik i Borlänge. Kommunen har dock sagt nej till två framstötar. Dels när det handlade om en butik mitt emot Ica Maxi, dels en etablering sig i Forssa.

- De har varit i kontakt med oss till och från, säger kommunens näringslivschef Hans-Gunnar Jonsson.

- Problemet är att hitta en plats som de är nöjda med. De vill in i befintliga områden och där finns det sällan plats.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons