Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lågmäld talang på Haffas

Annons

"Turnén utan nåd" kom till Haffas med kvaddad högtalaranläggning.

Tur var det.

En rent "opluggad" konsert skapade förutsättning för en lågmäld och intim tillställning som i allra högsta grad tilltalade den alltför lilla publiken.

Sextetten som intog Haffas lilla scen kom från Visskolan i Västervik och var nu ute på en tio föreställningar långt turné, ett led i utbildningen och ett välbehövligt test i den svåra konsten att umgås med en publik.

På det hela taget lyckades David Alsing, Carl Smith, Elin Zetterberg, Anna Rudholm, Anders Persson och Hans Stengård väl vid sin konfrontation med Haffas publik även om ett och annat tecken på bristande rutin i presentationerna kunde märkas.

Nåja, det är en brist som finns även hos många så kallade etablerade artister.

Sextettens medlemmar är samtliga strax ovanför tonåren och satsar mest på en publik av samma generation, men nog tyckte man sig ana influenser en ung Stefan Demert bakom någon av Hans Stengårds visor.

Samtliga aktörer den här kvällen höll hög klass, men efter att ha hört ett knippe visor i olika stilar känns det frestande att utnämna Stengård och Elin Zetterberg till gruppens fronfigurer. Den sistnämnda lär nog komma att framträda på större scener än Haffas.

Det är ingen tillfällighet att turnén utgått från Västervik och dess visskola. När Hootenanny Singers Hansi Schwarts en gång startade visfestivalen i staden kunde han knappast ana att han kom att skapa

Visstaden Västervik som idag har en av norra Europas mest etablerade festivaler sedan många år. Dessutom det första visbiblioteket i landet och - som sagt - plantskolan Visskolan i Västervik.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons