Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laggen vann stororder

Annons

Den första leveransen sker i dag, onsdag.

- Det är vår första leverans på ett nytt avtal med grossisten Martin Olsson handelsaktiebolag. Vi kommer att leverera cirka 1 500 kilo pannkakor i veckan till dem i Stockholm och så distribuerar de vidare under deras eget varumärke, säger Laggens vd, Gun Britt Malmqvist.

Laggen som är under stark expansion tillverkar i dag 10 000 kilo pannkakor i veckan och när alla nya maskiner är i drift i höst ska kapaciteten bli 15 000 kilo i veckan.

Martin Olssongruppen är familjeägt och är en av de ledande rikstäckande leverantörerna av matvaror och utrustning till den kommersiella hotell- och storköksmarknaden. Laggens nya kund omsätter ett par miljarder kronor och har 400 anställda.

- Kontraktet med Martin Olssongruppen har vi arbetat för i många år och de har varit vår kund redan tidigare på Kravgodkända produkter. Nu har vi de övriga pannkakorna i hamn och vi ska vårda detta väl. Det gäller tillsvidare med sex månaders uppsägning, men vi siktar på all framtid, berättar Gun-Britt Malmqvist, som har fler större kontrakt på gång.

Laggen har satsat hårt på produktutveckling och släpper nu gluten och mjölkfria pannkakor i en rikstäckande annonskampanj.

- Det är vi först med i världen vad vi vet. Det är en produkt som vi vet kommer att glädja många allergiker och många mattanter som slipper grädda dessa separat i framtiden.

- Ungefär tio procent av skolmåltidsmarknaden går till allergiker. Om vi har denna produkt så kan vi säkert ta ytterligare skolmarknad med våra vanliga pannkakor, hoppas Gun-Britt Malmqvist.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons