Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg ner Daldansen!

Annons

Någon vecka efter den tragiska helgen i Hedemora har bilden klarnat. Det finns självklara saker att göra för att hindra nya sorger.

Den effektivaste är att för alltid lägga ner Daldansen. Varje Hedemorabo vet vad som händer när det är dags för den: fylleri, oväsen, skadegörelse, skräpkultur.

Daldansen utlöser eländet. Den är en nödtorftigt maskerad subkultur som lockar fram det sämsta hos människorna.

Den tillför ingenting av värde, tvärtom. Den är ett rent geschäft som lurar av folk stora slantar till fickorna på utsocknes profitörer.

Läs programmet! Då ser man bockfoten: Daldansen är en del av ett spel som handlar om att få EU-pengar till en allians av kommun och lokalt näringsliv, med förevändningen att locka Hedemoraborna att vistas oftare i Sveaparken.

Nivån på projektet framgår av programförfattarnas påstående att parken hade sin storhetstid "under världsutställningen i Hedemora 1947".

Att desperata kommunpolitiker kan gå på det mesta förvånar ingen. Men att normalt seriösa företag lockas i fällan är mer uppseendeväckande.

Att tidningar som Dala-Demokraten och Södra Dalarnes Tidning dessutom sponsrar smörjan är det värsta, ty det innebär att den så kallade tredje statsmakten jävat ut sig från varje kritisk granskning.

Grundproblemet består i att i stället för att som andra dalaorter försöka skapa festivaler som höjer, stimulerar och utvecklar människor går Hedemora in och gör apstadiet till mål.

Det är ingen som super skallen av sig i Dalhalla. Det är ingen som försöker sätta fyr på Bingsjö. Det är ingen som klubbar ihjäl någon på Classic Car Week. Men i Hedemora...

Och när tragedin så inträffar, då har arrangörerna inte ens vett att avbryta föreställningen. Det kan bara förklaras med att det fanns mer biljettintäkter att hämta.

Företagare och politiker i Hedemora, om ni har någon skam kvar i kroppen, gör då det enda rätta, lägg ner eländet!

Och finns det en krona kvar i kassan, ge den till brottsofferfonden!

Gammal Hedemorabo

Mer läsning

Annons