Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg inte ner Gärde

Annons

Nyligen var jag på utflykt med mina barn till brandstationen. En av många roliga utflykter som fröknarna på Gärdes öppna förskola ordnat. Den roliga stämningen förstördes dock av beskedet att förskolan kanske läggs ner efter sommaren. Ingen förvarning om nedläggningshotet. Det kom som en chock!

Fikat i Stadsparken efter beskedet ville inte smaka. Klumpen i halsen växte och många med mig kände detsamma. På öppna förskolan har vi träffats med våra barn och blivit glatt mottagna av Irmgard och Marianne, fröknarna som hittat på så mycket roligt. En hjälpande hand har alltid funnits där, liksom goda råd.

Lokalerna är bra på Gärde. Det finns en stor utegård, nära till skogen, på tisdagar har vi haft gymnastik på Östansbos förskola. Varför lägga ner verksamheten när behovet finns?

Vi sa upp vår dagisplats när vi fick vårt andra barn, mycket på grund av att Gärdes öppna förskola har en sådan bra verksamhet. Vad ska vi göra nu? Måste vi ställa honom i dagiskö igen och belasta en redan överfull kö? Vi unga uppmanas att skaffa barn men man blir så ledsen och trött

För det är på barnen det ska sparas på. När ska ni politiker förstå att de kronor ni spar in nu får ni betala dubbelt igen. Det skjuts bara på framtiden. Det är väl så att era barn är vuxna och inte drabbas. Men för oss med små barn här och nu, känner förtvivlan.

Det måste finnas andra sätt att spara pengar på, kanske något vägbygge kan vänta. Så när ni tar beslutet i dag så hoppas jag och många med mig, att ni tänker på barnen.

EN FÖRTVIVLAD MAMMA

Mer läsning

Annons