Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägesrapport från Djurås

Annons

En betydelsefull dag i Djurås historia var 1999-06-02 klockan 10.00. Då välsignades spritbolagets butik i Djurås city. Tidigare pågick diskussionerna om ja eller nej i åratal.

Förslag fanns i en insändare att Duvnäsbagaren i sin varubuss borde med ha cognac till allmogen. Sockerdricka fanns redan ombord.

Nåväl nu är butiken inne på sitt sjätte år och där saknas aldrig kunder. Personalen, godlynta Maggan, käcka Anna- Karin och Anitras förlängda arm Ullis servar oss med flaskor och buteljer.

Det finns mer i Djurås. Tåg- och busstation. De vackra mörkblå Stockholmtågen och rälsbussarna stannar för av- och påstigning. Likaså vägbussarna.

Resenärerna ökar generellt, men mest på bussarna till Västerdalarna. En kraftfull OKQ8-station, ett stort mathak, turistbyrå, bio finns. Fiskebutiken säljer krokar och korkflöten. Även ordningsmakten gästar City med jämna intervaller.

Posten med en äldre besvärlig postfröken tog ner skylten, likaså Svensk kassaservice. Det tackar vi för! OKQ8 tog över.

Coop bygger ut i postens lokaler för att svälja alla nya kvalitetsmedvetna kunder. Apotek med trevligt kvinnfolk tillhandahåller kådisar och andra faciliteter.

Radio Gagnef kör så det ryker, blomsteraffären fixar vårlökar, DT:s lokalredaktion skriver och fotar, pizzabagare med mera.

Taxi har flyttat, de var aldrig på plats när de behövdes. Trafikljusen är skrotade till förmån för en rondell.

Välkomna att bevista ett trevligt och prydligt Djurås city! Nackdelen, inget finns att hyra och elen är för dyr.

KRYPTONIT-KALLE

Mer läsning

Annons