Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ladugård blev boulehall

Annons

- Ni har lagt ned ett enormt arbete på hallen och varit väldigt kostnadsmedvetna, berömde kommunfullmäktiges ordförande Håkan Spännar när han invigde den anläggning som PRO:arna i Gagnef jobbat intensivt med för att få klar till vintern.

Förr om vintrarna längtade Pelles Eriks kor efter att få komma ut ur ladugården och beta av gräset.

Under den här hösten har PRO:arna längtat efter att komma in i ladugården och kasta klot i gruset.

- Vi har satsat 100-tals ideella arbetstimmar på att bygga om ladugården till boulehall, berättade Gagnefs PRO-förenings boulebas Olle Lekare under invigningen.

Kommunen, som äger lokalen, har bidragit med 160 000 kronor till ombyggnaden och fortfarande finns det pengar kvar. PRO:arna har nämligen gjort nästan allt jobb och de har i görligaste mån byggt och inrett hallen med begagnat och skänkt material.

Ändå är hallen, som omfattar tre banor, en serveringsdel, kök och toalettutrymmen, en mycket fin anläggning. Det betonades också av såväl Håkan Spännar som av representanter från grannbygdernas PRO- och SPF-föreningar, som fanns på plats för att gratulera alla i kommunen till inomhushallen.

Hallen är nämligen öppen för alla bouleintresserade. De som vill spela boule behöver bara boka en tid, betala en mindre banhyra och spela. Hyresintäkterna ska användas för att finansiera driften.

- Vi hoppas att många, inte minst skolbarn och äldre ungdomar, ska nyttja banorna och spela boule sida vid sida med oss äldre, säger Olle Lekare och påpekar att boule är en sport där alla, oavsett ålder och kön, tävlar på lika villkor.

Ett 50-tal personer deltog i invigningshögtiden. Ove och Alice Arnberg, Yngve Hedlöf samt Karin och Tore Perhans stod för musikunderhållning, kaffe serverades, en liten bouleturnering spelades och Håkan Spännar högtidstalade.

Spännar erinrade om den nyligen bortgångne PRO-basen Eric Björklunds stora engagemang för föreningen och PRO-föreningen. Dessutom konstaterade han att hallen kommer att få stor betydelse för de äldre kommuninvånarna, inte minst socialt, och "hotade" med att själv komma tillbaka för att "kasta några klot".

- Då är det säkrast att ni håller er undan, sade han med ett leende.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons