Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddat för Ludvikafesten

Annons

1-2-3 juli är datum för årets fest. Dessutom håller man öppet på Axels Tivoli även söndag 4 juli för den som uppskattar den sortens nöjen.

Brända tomten är även denna gång centrum för festen.

Ludvika/Smedjebackens Sommarorkester är inbokad för sammanlagt fyra konserter under torsdag och fredag.

Öppningsdagen, torsdag, står dessutom nämnde Ingemar Olsson - landets rockigaste pastor, Fame och Nick Borgens på scenen. Presentationer överflödiga överlag.

Ingemar Olsson är den kanske minst kände för en stor publik, men några omgångar ungdomar i bygden känner honom väl, sedan ett antal framträdanden i skolor och kyrkor.

Han "skrikmässor" har blivit stora succéer.

Fredagsprogramet upptar bland annat shower av Jamie Mayer och Sarek plus Pumpbolaget och den kvällen blir det också dans på stan till Nick Borgens, plus garagerocktävling på lilla scenen.

Lördagsprogrammet inleds enligt traditionen med att Ludvika Storband bjuder på jazzkonsert på stora scenen och därefter tar artister med en yngre målgrupp över scenen resten av kvällen.

"Myror i brallan" från SVT är en given höjdare för de yngsta och så kommer alla kändisar på en och samma gång (nästan), för att travestera Per Gessle.

Miio, Jimmy Janson från Fame Factory, Anna Sahlin från Söderhamn (Sahlene) och publikmagneterna Jan Johansen och Pernilla Wahlgren som prickar över respektive i:n.

I stadsparken blir det (också) fullt ös med Safari mobil disco och mera centralt är det plats för mera hudnära dans till musik av Douglas.

Ludvikaborna kan börja längta så smått.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons