Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddat för årets Ludvikafest

Annons

Förutsättningarna är alltså de bästa. Det är alltid ett vågspel att boka artister tidigt eftersom all erfarenhet talar om att ingen artist är så "ute" som den som åkte ut från topplistan för bara någon vecka sedan, men än håller arrangörernas tur i sig därvidlag.

Jill Johnson och Alcazar är givetvis de stora namnen efter deras framgång i Melodifestivalen och en stadig placering på Svensktoppen, men även DaBuzz och Simson DuPont - från Fame Factory - och Lars Vegas Trio förväntas locka tevetrogna Ludvikabor på fötter, liksom - givetvis - Mats Ronander och Mickael Rickfors.

Som bekant försvann Lutricia McNeal från artistlistan sedan det visat sig att hennes krav, för att komma till Ludvika, inte riktigt låg inom budgetramarna och därför har programmet stuvats om en aning. Detta innebär alltså att Jill Johnson avslutar artistparaden på lördagskvällen 28 juni och hennes plats tidigare under kvällen övertas av Lars Vegas Trio.

- Rent totalt måste sägas att den mix vi fått ihop verkar lovande, säger Håkan Rosén. Här finns nånting för alla, från de minsta ("På strövtåg i sagolandet") till farfar ("Svenne Rubins" och Ludvika Storband). En programpunkt som tillkommit under fredagen är en cruising i någon form.

Det är ett kalas som är hela stadens eget, och det är helt klart att exempelvis köpmännen är klart positiva till det som händer. 90 procent av dessa är engagerade i arrangemanget på olika sätt.

Det kan också visa sig riktigt lönande att gå ut på stan och vimla runt bland tält och scener, träffa folk och umgås. Detta om man köper en entrélott som har en vinstplan upptagande lyxresor, konst och annat. Till exempel kryssningar till Mauritius i två veckor och en vecka i Västindien. Lotteriet genomförs i samarbete med innebandyklubben IBF.

- Utbudet av artister och annat vid festen, och som är gratis, skulle gå loss på 350-400 kronor vid ett vanligt nöjesevenemang, noterar Håkan Rosén. Ur det perspektivet är en tjuga för en lott näst intill löjligt. Särskilt om man får en kryssning till Västindien på köpet...

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons