Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddar för final

Annons

Efter två delfinaler har Östra skolans 5b tagit sig till länsfinal i Vi i femman. I morgon är det Söderås skola från Rättvik som står för motståndet.

- Jag har inte hört något om Söderås men de borde vara bra eftersom att de tagit sig så här långt, säger Morten Starfelt, en av de tre elever som skall tävla i morgon.

Han har tillsammans med Katarina Agné och Astrid Barnelius valts ut att representera 5b i tävlingen. De har hittills gjort ett mycket bra jobb och hoppas att trenden håller i sig. Nyckeln till famgången kan vara att de tre eleverna har olika intressen och därför tillsammans har svar på många av frågorna. Katarinas intresse är djur som hon har fullt av hemma. Hon är därför experten på området men kan också rådfråga Astrid som även hon kan mycket om djur. Mortens favoritämne är sport. Han åker slalom och på somrarna tycker han om att cykla och spela fotboll med kompisarna.

De tre eleverna har nu hunnit få en viss vana av tävlingen och att vara med i radio men de är ändå lite spända och nervösa inför morgondagen. Som tur är finns hela klassen med som stöd i studion under tävlingen.

- I början känner man sig stressad, speciellt när man hör hur betänketiden räknas ner men man vänjer sig ganska snabbt, säger Morten.

Skulle Östra skolan ta sig vidare i morgon återstår det en tävling innan de får vara med och tävla i tv. Det slutliga priset är 10 000 kronor till klasskassan, men de tävlande är ense om att det ännu är för tidigt att spekulera i vad klassen skulle göra med pengarna. Än så länge har segrarna belönats med glass i matsalen.

Fotnot: Se även sidan 12.

MADSINE LINDBERG

Mer läsning

Annons