Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddar för 10-årsfesten

Annons

Så kan det bli, men helgdags-förändringen infaller inte före år 2004 så Kroghallarrangörena har ett par år att fundera på.

- Det ska bli jättekul med årets jubileum, säger Niklas som nuförtiden driver sex restauranger och basar över 50 anställda i Idre Fjäll.

Han meddelar att årets upplaga av Kroghall blir något alldeles extra, jubileum som det är.

Och vissa förändringar i upplägget är också att vänta. Efter de två senaste årens festligheter i Rättviksparken är det alls inte omöjligt att Kroghall i år åter tar sin tillflykt till det ursprungliga, Mässhallen.

- Vi håller på att fundera och luska. Det skulle i så fall bli något av en revivel (återinförande, red.anm ).

Blir det att stanna kvar i parken måste något ytterligare i byggväg göras.

Vilka blir jubileumsartisterna?

- De som är bokade i dag är Refreshments och Pumpbolaget.

Som brukligt "fiskar" Niklas och hans kompanjoner Bosse Gathu och Thomas Söderkvist efter artisten med det där lilla extra.

- Vi måste först bestämma vilken inriktning vi ska ha, och artisterna släpper inte turnéplanen förrän i februari. Då får vi se vilka som kan bli aktuella.

Niklas Nouvel nämner Sven-Ingvars som lite av ett önskeband. Värmlänningarna som gästade Kroghall 1996.

- Då var det mer än fullt ös. Perfekt. Det var inget fel på Backyard babies i somras men Sven-Ingvars är bredare.

Niklas har fullt upp och han trivs med det. Han har många järn i elden framöver. Inte bara Kroghall. Vecka 32 kör han i gång Älvdalen Musik- och Motorfest tillsammans med marknadschefen på Idre Fjäll, Thorbjörn Wallin. Då blir det bland annat SM i dragkamp, dragracing, tivoli och orkestrar med dans.

- Den blir otroligt stor.

Att festivalen infaller helgen efter Classic Car Week menar Niklas att man kan dra nytta av. CCW, Kroghall och Älvdalsfestivalen kan marknadsföras tillsammans.

- Man måste ju hjälpa varandra, avslutar Niklas Nouvel som i helgen gladde sig åt en decimeter nysnö och i det närmaste fullbelagt i Idre ända fram i påsk.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons