Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddad stämning i Idre

Annons

Idre Taxi har enligt rektor Willy Johansson vid Strandskolan, Idre, kört skolskjutsar sedan 1970-talet. Det är under senare tid en proteststorm växt fram mot att företaget får köra skolbarn. Detta sedan en chaufför ertappats för grovt rattfylleri i Norge och i samband med det även påstås ha slagit en annan bilist.

Samma chaufför krockade i lördags i Valbo och skadades.

Företagets vagnpark har haft brister. Skolbarnen har hävdat att en chaufför kört i hastigheter upp till 140 kilometer i timmen i samband med skoltransport.

Vid upprepade tillfällen har skolbussen kommit för sent, alltså inte passat tiderna i det uppgjorda körschemat.

Föräldrarna i Drevdagen fick nog för något år sedan då Idre Taxis skolskjuts körde av vägen. Där skaffade man en annan operatör för skoltransporterna.

Tidningen har besökt Idre och försökt få kommentarer från föräldrar angående det skandalomsusade bolaget. Ingen vill emellertid yttra sig. De hänvisar till Maria Halvarsson, ordförande i föräldrarådet, dit klagomålen och synpunkterna på skolskjutsningen kanaliseras.

Men Maria Halvarsson säger att hon inte heller vill yttra sig.

- Jag gjorde ett uttalande i radion och fick så mycket skit för det så nu får det räcka, säger hon.

En annan Idrebo säger sig vara väl insatt i förhållandena vid Idre Taxi, men inte heller han vill yttra sig.

Rektor Willy Johansson vid Strandskolan i Idre säger att reaktionerna till skolan kom först efter det att händelsen i Norge blev känd.

- Fast det är bara någon enstaka person som ringt hit till skolan, säger han.

- Tidigare har vi haft klagomål mot att företaget inte passat tiderna.

Han berättar vidare att Idre Taxi kör rutter med skolbarn till och från Guttusjön, en eftermiddagstur till Gammelsätern, en daglig dubbeltur Idre-Särna, Foskros-Idre samt en tur inne i Idrebyn.

Vidare har företaget flera skolkörningar till Särnas utbyar.

Skolskjutshandläggaren Per-Ove Brandt säger att han har full förståelse för föräldrareaktionerna i norra kommundelen efter det som har hänt.

- Men det går inte att rätt upp och ner häva ett avtal. Då kan kommunen åka på ett kraftigt skadestånd. Det är därför vi nu konsulterat juridisk hjälp, säger han.

Det kan tilläggas att skolchefen Stefan Linde anser att Idre Taxi de senaste dagarna skött sina uppdrag helt utan anmärkning.

Tidningen sökte på onsdagen en kommentar från Idre Taxis ägaren Roland Häggberg som dock var bortrest.

Bolagets representant som svarade hänvisade till det juridiska ombudet Anders Eriksson vid advokatfirman Glimstedt som säger att han senare i veckan träffar Idre Taxis företrädare för att tillsammans med dem gå igenom alla avtal.

- Det är vad jag kan säga för dagen, var hans kommentar.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons