Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ladan får snart ny ägare

Annons

Det både tror och hoppas konkursförvaltaren, advokat Olof Riesenfeld, Ludvika.

-Jag har ett antal spekulanter och tror att det blir klart inom några veckor. Det har pågått olika typer av förhandlingar säger han.

Det påstås att byggnaden är i dåligt skick?

-Lador som lador... det beror på vad man ska använda den till. Det som är lite synd är att delar av bjälklaget tagits bort, svarar Riesenfeld.

I byggnaden finns två hyresgäster. Dels kommunen som har en mindre lokal, dels firma Dubbning och Däck i Grangärde AB. Firman ägs av Anna Hane och Björn Hagström.

-Vi skrev på ett hyreskontrakt med whiskybolagets ägare och som trädde i kraft den 1 oktober 2003 och gäller ett år framåt. Våra lokaler mäter 177 kvadratmeter så det är lite trångt, konstaterar Anna Hane.

Hane och Hagström hör inte till dem som lagt bud på fastigheten utan är inriktade på att tills vidare hyra lokaler. Men skulle det spricka med övriga spekulanter så är det inte uteslutet att de köper fastigheten.

- Vi har ingen traditionell däckverkstad så jag förstår att folk på byn undrar hur det går för oss eftersom vi inte verkar ha några kunder. Men vi skickar i väg allt vi tillverkar.

-Vi sysslar med specialjobb inom området dubbning. Bland annat har vi levererat 1 000 däck till Audi i Tyskland som monterar dessa specialdäck på häftiga bilar som rika tyskar får köra med på sjöisar i norra Finland, berättar Anna Hane.

Paret har arbetat länge i däckbranschen. Innan Björn Hagström flyttade till Grangärde i maj i fjol så drev han under 20-talet år ett däckföretag i Arvidsjaur som tillverkade rallydäcket Lappi Rally Tyres.

-Vi var ledande i världen på det vinterrallydäcket. Större än Michelin, till exempel, uppger Anna Hane som bodde i Arvidsjaur vintertid under tiotalet år.

Roligt var det men till slut kom de fram till att det blev för mycket jobb och bestämde sig för att upphöra med tillverkningen. Nu tar det det lite lugnare, säger Anna Hane.

Hur länge, är frågan. Snart kanske det är toppfart igen.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons