Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Labour drar ifrån med Brown

Annons

Browneffekten håller i sig och Labour, som drar ifrån i den brittiska opinionen, har sitt starkaste opinionsstöd på nästan två år. Partiet får i en undersökning på söndagen 40 procent mot 33 för Tories.

Så mycket har inte skilt mellan partierna sedan Gordon Brown tog över som premiärminister i juni.

Resultatet är ett bakslag för Toryledaren David Cameron. Sedan han blev partiledare i december 2005 har Tories varit starkast i opinionen i en lång rad mätningar_ tills Gordon Brown valdes som Labourledare i juni. Då inledde Labour sin återhämtning och fick 39 procent mot 36 för Tories.

Opinionsinstitutet ICM har frågat ut drygt tusen brittiska väljare i juli och undersökningen publiceras i Sunday Telegraph som skriver att resultatet överraskar. Tidningen säger att Brown kan dra nytta av opinionsläget och utnyttja sin möjlighet att utlysa nyval inom kort. Annars måste britterna få gå till valurnorna senast maj 2010.

Det tredje största partiet Liberaldemokraterna får stöd av 19 procent av väljarna i juli.

En annan undersökning av ICM visar att Gordon Brown har större förtroende bland de brittiska väljarna än David Cameron, skriver News of The World på söndagen. 53 procent säger att Brown är den bäste att leda landet mot 27 procent för Cameron, något som sätter press på Toryledaren enligt tidningen.

Cameron utsattes på lördagen för ett generande avslöjande inför det kommande fyllnadsvalet i Ealing-Southall på torsdag: Ett företag som ägs av partikamraten Tony Lit har gett 4|800 pund till Labours kampanj i valkretsen, uppger Observer.

TT

Mer läsning

Annons