Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkspring med barn och präster

Annons

Det var allt annat än fint väder när Kyrkspringet avgjordes i Malung. Men trots detta kom det två hundra deltagare i de olika klasserna.

Den minsta klassen "Mini-springet" lockade drygt 40-talet ungdomar. Och det är utan tvekan de allra minsta som tilldrar sig den största uppmärksamheten. De unga pojkarna och flickorna springer en runda runt Grönlandsparken och i år var det en hård kamp från start till mål.

Snabbast av dem alla var Johan Olsson som verkligen visade löpartalang och han vann klart men sen var det hårdare bakom honom. De två närmaste var tjejer Emma Eriksson och Johanna Jonsson som verkligen visade att flickorna kan matcha pojkarna.

I samband med Kyrkspringet är det också en speciell klass för präster. Förra året vann Malungs kyrkoherde Lars Häggberg men den här gången var det nya Malungsprästen Lennart Pettersson som vann. Det gjorde han nästan fem minuter före Lars Häggberg. Den som vinner Prästkapplöpet får ta över ett vandringpris som är en korkåpa som vederbörande präst ska bära vid gudstjänsten söndagen efter Kyrkspringet.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons