Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkskolan nytt hotell

Annons

Kyrskolan i Malung är en gammal genuin byggnad som uppfördes 1893. Förra året bestämde sig Lars och Angelika för att köpa fastigheten och driva hotellrörelse. Vid årsskiftet drog de i gång.

- I en första etapp kommer vi, innan det här året är slut, att ha åtta, nio rum och en kapacitet för cirka 25 personer. Vi har sedan ytterligare utbyggnadsmöjligheter. Samtliga hotellrum har sitt eget namn och finns i nedre planet, berättar Lars Gunnarsson.

- Hittills har vi satsat cirka två miljoner i ombyggnaden av lokalerna, och det kommer att bli en hel del ytterligare investeringar innan vi är helt klara, säger Lars, som också räknar med att hotellet redan till sommaren ska ha en hel del aktiviteter utomhus.

Kyrkskolan ligger mycket centralt, bara några hundra meter från centrala Malung, och även nära en naturskön miljö som det nya krögarparet räknar med att utnyttja för sina gäster.

Det finns också en restaurang som kan ta emot medelstora sällskap och anordna olika former av fester för bland annat företag .

- Vi har ett bra samarbete med Malungs folkhögskola när det gäller mathållningen, och vi tycker att vi kan erbjuda en mycket bra service, säger Angelika Tällberg.

Hotellet har redan haft flera större sällskap och många hotellgäster och inför sommaren är det välbokat.

- Dansbandsveckan är i stort sett fullbokad, säger Lars Gunnarsson.

- Vi planerar också att ha båtar, cyklar och liknande för uthyrning och att under vinterhalvåret ordna skoterutflykter. En flytande bastu på Västerdalälven finns också bland våra framtida planer, liksom att vi ska erbjuda badmöjligheter i en vedeldad tunna, tillägger han.

Bland gäster som redan bott på det nya hotellet kan nämnas ett sällskap från Kina och ambassadörer från Serbien som tidigare under våren besökte Malung.

- De lär ha stortrivts i den miljö vi kunde erbjuda säger Angelika Tällberg.

- Vi har lagt ner hela vår själ i det här hotellprojektet och vi tror att det kommer att bli någonting riktigt bra och kul att arbeta med i framtiden, säger krögarparet Lars Gunnarsson och Angelika Tällberg.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons