Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkokonsert i juletid

Annons

Årets advents- och julkonsert i Lillmokyrkan i Malung blev en mycket lyckad tillställning. Det var fullsatt i Lillmokyrkan och man var tvungen att bära in extrastolar för att alla som kommit skulle ha en chans att få vara med om julkonserten som blev en av de finaste och mest stämningsfulla någonsin. Det var verkligen en julkonsert som fängslade publiken och alla kunde njuta av det program som gavs under en och en halv timme.

Det hela inleddes med att Musik i Malung delade ut årets musikstipendium för tionde året i rad som den här gången tilldelades Johan Alfredsson med Anders Westerlund och Leif Söderlund som utdelare.

Bengt Matsson som nu firade sitt 30-årsjubileum som medverkande i den här traditionella julkonserten svarade för hälsningsanförandet innan det sedan var dags att framföra musiken och sången.

Det är Malungs orkesterförening som arrangerade tillsammans med Hela kyrkan sjunger-kören och som sångsolist medverkade denna gång Jan-Olof Ohlsson.

Ett mycket fint julpotpurri framfördes liksom en hel del andra musikstycken. Vi kan nämna Visa i advent, Fransk folkmelodi, Maranata Artur Erikson och Den heliga staden av S. Adams för att nämna några.

Sångsolisten Jan-Olof Ohlsson från Malung visade att det finns stora förmågor i bygden och hans framträdande var mycket uppskattat av den stora publiken. Det blev en fin och mycket värdig jul- och adventskonsert och de som hade kommit till Lillmokyrkan för att vara med om den här musikhögtiden var lyriska då man lämnade Lillmokyrkan.

Det var verkligen julstämning kring arrangemanget där Ingegerd Grellsgård och Bengt Matsson dirigerade.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons