Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkoherden på plats

/
  • Till installation. Malungs nya kyrkoherde Jan Busk närmast kameran tågar in till installationen med kyrkvärden Anneli Edvinsson, prosten Gunnar Kärrbom och komminister Anette Alfredsson.

Annons

Installationshögtiden hölls i Malungs kyrka, som var välbesatt då kyrkofullmäktigs ordförande Gun Byttner först tog till orda.

Sedan tågade spelmän och körsångare upp genom kyrkgången innan det var dags för processionen att ta sig fram till koret:

Den nya kyrkoherden Jan Busk tillsammans med prosten Gunnar Kärrbom, komminister Anette Alfredsson och kyrkvärden Anneli Edvinsson.

Jan Busk bor i Transtrand och är bördig från Malung. Han prästvigdes för 14 år sedan.

Under åren har han haft prästtjänster i Sala, Västerfärnebo, Lima, Venjan och Lima-Transtrand.

Han har också haft andra jobb mellan prästtjänsterna, bland annat som personalansvarig i en fjällanläggning och senast jobbade han i ett lokalt dataföretag.

- Så många olika jobb på så pass kort tid kan ju se ut som två år i varje klass. Men det är präst jag vill vara, så målsättningen är att det ska bli många år här i Malung, sa Jan Busk.

Malungs församling har nu fått en kyrkoherde som pratar malungsdialekt, och det lär vara ett bra tag sedan senast.

Kyrkoherdeinstallationen i Malungs församling var samtidigt något av en premiär för den nya kontraktsindelning som gäller sedan årsskiftet.

Västerdals kontrakt har försvunnit. Malung, liksom Lima-Transtrand, hör nu till kontraktet norra Dalarna. Prost är Gunnar Kärrbom i Mora.

- Det här är mitt första uppdrag som prost, och det känns stort att få komma till Malung och installera min tidigare arbetskamrat som kyrkoherde här, sa Gunnar Kärrbom.

Vid kyrkkaffet var det flera som hälsade Malungs nye herde välkommen:

Malungs kyrkoråd, grannförsamlingen Lima-Transtrand, Lillmokyrkan och kristna samarbetskommittén i Malung framförde lyckönskningar.

Mer läsning

Annons