Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkliga föreningar på resa

Annons

De kyrkliga syföreningarna i Norrbärke respektive Snöån har varit ute på en lyckad sommarresa i Mellansverige. Ett 30-tal medlemmar med respektive var med bussen vid avresan från församlingshemmet.

Första uppehållet gjordes i Nora där förmiddagskaffe intogs på strandkaféet. Sedan var det dags för dagens första sevärdhet, kyrkan som nyligen genomgått en renovering. Där kunde besökarna från Smedjebacken bland annat beundra fina takmålningar.

I Nora besöktes också ett barnbarn till framlidne handlanden CJ Stål som förr drev butik vid Kyrkogatan i Smedjebacken. Hon upprätthåller nu familjetraditionen med en egen porslinsbutik i Nora.

Resan gick vidare till Närke och bland annat passerades Frösvidal med landets längsta och krokigaste allé.

- Där såg vi långhornsboskap, så kallade fyrbenta klädhängare, skämtar Karl-Axel Hammarbäck som var både reseledare och guide. Han satt hela tiden framme vid chauffören och berättade kunnigt om alla sevärdheter längs resvägen, bland annat fjäderfabriken i Garphyttan och den för cykellopp välbekanta Matsabacken, uppförsbacken vid Ånnaboda.

Där intogs lunch vid turistplatsen samtidigt som den vackra utsikten blev flitigt beundrad.

Dagens sista besöksmål blev Örebro där sällskapet gjorde en rundvandring i Vadköping. Det var idel glada och nöjda resenärer som senare återvände hem till Barkenbygden.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons