Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrklig hyra diskuteras

Annons

Frågan har väckts av kyrkans personal i Järna som ansett att hyresavgifterna varit i behov av en översyn. Hittills har ett nyttjande av församlingshemmen varit avgiftsfritt för församlingsmedlemmar i samband med dop, vigslar, konfirmation eller begravningar.

Kyrkogårds- och fastighetsutskottet har nu tagit fram ett förslag som innebär att hyror ska tas ut vid allt användande av lokalerna i Järna och Vansbro enligt en fastställd taxa. Förslaget mötte dock inget gehör när ärendet behandlades av kyrkonämnden.

Arthur Lindqvist yrkade på att förslaget skulle avslås i sin helhet medan Lena Mossfeldt menade att hyressättningen för externa hyresgäster bör ses över i första hand.

- Vi hyr ut lokalerna till kommersiell verksamhet som viktväktarna, viss försäljning av kläder och andra kommersiella evenemang och jag tycker att de hyrorna bör ses över i första hand, säger Lena Mossfeldt som menar att det även i fortsättningen bör vara gratis att utnyttja församlingshemmen för kyrklig och ideell verksamhet.

Kyrkonämnden beslutade, enligt Lindqvists och Mossfeldts förslag, att avslå det liggande förslaget om hyror och att ge kyrkogårds- och fastighetsutskottet i uppdrag att se över hyrorna för hyresgäster med kommersiell verksamhet.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons