Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkans toalettersönderslagna

Annons

Krossade rutor, söndersparkade dörrar och element samt ett bortslitet tvättställ med översvämning på köpet.

Det är resultatet av den vandalisering som ägt rum på de offentliga toaletterna vid kyrkogårdsparkeringen i Leksand.

- Redan förra måndagen var någon här och förstörde och Skoglunds var hit och skulle fortsätta reparationerna den här veckan, berättar kyrkogårdschef Lars Gyllenhak.

I helgen fortsatte dock vandaliseringen och i söndags fick Lars Gyllenhak avbryta sin ledighet och åka till jobbet för att stänga av vattnet på toaletterna.

- Någon hade sparkat sönder ett tvättställ och det sprutade vatten rakt ut från rören. Hela handikapptoaletten var översvämmad.

Nu är toaletterna stängda och det är oklart när de kommer att öppnas igen. Hittills har de varit tillgängliga för allmänheten dagtid och i samband med kyrkliga evenemang.

- Vi vet inte exakt vad det kommer att kosta att reparera, men det handlar om tiotusentals kronor. Kyrkan har ett avtal med kommunen om att vi delar på kostnaderna för drift och underhåll.

- Om vi delar på de här kostnaderna också vet jag inte än, säger Lars Gyllenhak.

I Leksand finns offentliga toaletter som kommunen städar på sju ställen - båthamnen, Fornbybanken, gamla gymnastikhallen, Konsumtorget, Torgkiosken, kyrkogårdsparkeringen och rastplatsen vid södra infarten från riksväg 70. De tre sistnämnda är öppna året runt.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons