Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan har visat sin makt och inkompetens

Annons

Precis som många Morabor har befarat, nonchalerar kyrkans företrädare sina församlingsbor. Trots den övertydliga och förenklade frågan som "besvikna undrande" har ställt, bryr sig inte kyrkan om att besvara frågan, som löd: "Varför omhuldas hockeystjärnorna och utlovas utbildning och stöd av kyrkan, medan kvinnorna i välgörenhetsalmanackan fördöms och lämnas utan stöd och omtanke"?

Kyrkans vägran att bevärdiga sina församlingsbor med ett svar, avslöjar deras översittarfasoner gentemot oss vanliga församlingsbor. Kyrkan bara fortsätter att berömma sig själv och ta åt sig äran av att deltagarantalet i gudstjänster har höjts, tack vare de olika byarnas stora engagemang. Men det har ingenting med frågan att göra.

Kyrkan har också tidigare uppmanats att hålla sig till sakfrågan, då "ingen har efterfrågat en självbelåten uppräkning av kyrkans verksamheter".

Kyrkans självgodhet vet inga gränser. Saknar kyrkans företrädare helt självkritik? Kanske dags för självrannsakan?

Givetvis måste svaret presenteras här i Mora Tidning, exakt det forum som kyrkan själv valde från början. Därför måste alla frågande församlingsbor och hela läsarkåren få ta del av kyrkans svar här och omgående!

Har kyrkan ensamrätt på att använda MT för sina egna syften, och sedan diktera att andra villkor ska gälla för oss vanliga, enkla församlingsbor?

Varför svarar inte kyrkan på den ställda frågan? Nu diskuteras kyrkans vägran att svara överallt. Det blir mer och mer pinsamt, ju längre tid som kyrkans svar dröjer. Det är synnerligen anmärkningsvärt att kyrkan radar upp så många namn och fina titlar, utan att någon enda av dessa personer inser, att det är deras skyldighet att besvara församlingsbornas frågor.

Vi förstår att anställda i svenska kyrkan efterlyser förtroendevalda, som har klart för sig vad ett uppdrag i kyrkans tjänst innebär. Vissa deltagare i denna frågedebatt framstår som mycket kunniga kandidater.

Eftersom kyrkans företrädare inte ens kan stå för och förklara sina egna uttalanden, kan de väl inte heller motivera sin egen devis "låga trösklar, högt i tak"? Vackra ord utan innebörd?

ETT DUSSIN VANLIGA

Mer läsning

Annons