Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan håller minnesstund

Annons

- Vi diskuterade med Hedemora kommun om en lämplig placering för en kondoleansbok, säger kyrkoherde Anders Berglund. Vi kom fram till att kyrkan är en passande plats för alla, oavsett tro. Boken ligger kvar ett par veckor så människor kan formulera sina egna tankar eller böner kring det inträffade.

Sedan mordet har människor sökt sig till kyrkan för att be, tända ljus, eller för att bara vara där en stund. Anders Berglund har sett människor i chock och förstämning.

- Här finns någon att prata med för den som vill. Men det är viktigt att man även låter människor vara i fred i kyrkan om de föredrar det.

På måndag kväll håller Hedemora kyrka minnesstund för Ulf Grape, och ordnar en manifestation mot våldet. Det blir ett lugnt och stillsamt arrangemang med musik för orgel och saxofon. Alla, oavsett trosinriktning, är hjärtligt välkomna att delta.

Vad kan en maktlös liten människa göra inför sådana här händelser? Det är frågan Anders Berglund brottas med, både inför manifestationen och inför söndagens predikan.

- Det gäller ju att inte tappa hoppet, säger han. Men jag tror att nu när många som känner den här maktlösheten samlas tillsammans, så blir det en styrka i sig.

TOMMY HARNESK

Mer läsning

Annons