Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan flyttar ut under sommaren

Annons

Naturfotografen Mattias Klum och sångaren Per Harling. Det är två kända namn i det sommarprogram som tre kyrkor i Ludvika har anordnat.

Högbergskyrkan, Korskyrkan och Pingstkyrkan i Ludvika har för sjätte året i rad arrangerat ett sommarprogram tillsammans, fullt med olika evenemang.

- Vi har flyttat ut vår verksamhet till naturen under sommaren, säger Lars-Erik Högerås från Högbergskyrkan.

Första tillställningen går av stapeln den 7 juni på Harnäsgården och finalen äger rum den 10 augusti på Jägarnäsgården.

I år är naturfotografen Mattias Klum, som bland annat har gjort flera prestigefyllda uppdrag åt National Geographic, det mest kända namnet i programmet. Han kommer till Harnäsgården lördagen den 26 juli.

Välkänd är också Per Harling, som kommer att sjunga sånger från hela världen den 28 juni.

Evenemangen kommer att hållas både vid Harnäsgården, på lördagarna, och Jägarnäsgården, på söndagarna.

- Vi försöker nå en bredare publik på det här sättet. Det kan vara svårare att komma till kyrkan, men lättare att komma hit. Det är ju en fantastisk natur här, säger Korskyrkans Bengt Dalid och blickar ut över det natursköna området vid Jägarnäsgården.

Programmet är tänkt att vara brett och riktat mot många olika målgrupper. Tonvikten är lagd på sång och musik. Till exempel kommer trubaduren Ny-David Nygren (20/7) och Ludvikas egna Fredagskör (29/6) till Jägarnäsgården. Det är fri entré till samtliga evenemang.

STEFAN PERSSON

Mer läsning

Annons