Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrka hade öppet hus

Annons

De tre församlingarna har tillsammans cirka 120 medlemmar. Svenska Frälsningsarmén och Missionsförsamlingen har samarbetat i två år och Filadelfia anslöt sig till den här gemenskapen i höstas.

Vad den nya församlingen ska heta är ännu inte bestämt, men den kommer att anslutas till de tre samfund som den har sin grund i.

- Det här blir nog klart tidigast om ett år, det kan ta något år, säger pastorn Göran Andreasson.

Verksamheten är redan koncentrerad till Svenska Frälsningsarméns vackra kyrka i Järna. Missionsförsamlingen hyr ut sin kyrka till friförsamlingen, förmodligen ska missionskyrkan säljas så småningom.

Öppen kyrka i lördags kväll lockade bortemot 60 personer. Pastorn Allan Näslund från Västerås ledde en samtalsgrupp som resonerade om relationer.

Lars-Åke Pollack och Thomas Hermansson tillverkade pirkar, en sysselsättning som lockade grabbarna. Tjejerna tycktes föredra målning och de allra minsta byggde hus av stickor.

I köket hade Anja Nilsson hand om de som var intresserade av matlagning. Då Daniel Johansson och Oscar Lundkvist tyckte att kön till pirktillverkningens lödning var för lång gick de in i köket och hängde på sig var sitt förkläde. De fick göra i ordning efterrätten, apelsinkolasås till glassen. Huvudrätt var baconlasagne.

Kvällen avslutades med gemenskapen kring matborden.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons