Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyld mat i Falun

Annons

De nya hälso- och miljökraven har satt skrämselhicka i många beslutfattare. Då kan man ställa sig frågan hur många allvarliga incidenter som inträffat under åren med miljontals lokalt tillagade måltider.

Den absolut viktigaste händelsen under dagen för äldre är dagens måltid. Har vi inte råd att tillgodose detta för dessa människor som en värdighet.

Att de själva ska smaksätta maten är nonsens, samt att den en gång uppvärmda maten troligtvis kommer att värmas och ätas vid flera tillfällen, ökar hälsorisken.

För att övergå till kyld mat krävs stora investeringar i Haraldsbo samt i alla mottagningskök. Ekonomin består i att friställa personal.

Det talas ofta om att skapa arbetstillfällen. Här gör vi tvärtom. Minskade skatteintäkter kan i värsta fall omvandlas till bidragsberoende. Vad har vi vunnit? Jo, dyra konsultarvoden till ingen nytta.

Skolans lokala kök kan säkert tillhandahålla mat även till socialtjänstens kunder. Jag kommer att verka för en lokalt tillagad mat i så stor utsträckning som möjligt. En samordning mellan kommunens förvaltningar, lokalt producerad mat i så stor utsträckning som möjligt och samarbete med köket på Falu lasarett.

GÖRAN VESTLUND (C), FALUN

Mer läsning

Annons