Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kylan knäckte dansgolvet i nya sporthallen

Annons

När termometern gick ned mot minus 30 grader i förra veckan lossnade parketten i danshallen vid S:t Mikaelsskolans nya sporthall. Hallen invigdes i början av år 2002.

En elev fick en sticka i foten och andra snubblade under dansträningen.

Nu är danslokalen stängd under några veckor. Fredag den 13 februari genomförs en garantibesiktning av dansgolvet.

Enligt Mats Jansson på Moras tekniska kontor får en opartisk besiktningsman titta på golvet. På grundval av den besiktningen får Morastrand tillsammans med huvudentreprenören Peab samt golventreprenören diskutera fram hur en reparation av golvet ska genomföras och vem som får finansiera åtgärderna.

Enligt Mats Jansson har det varit problem med att bitar av parketten lossnat en längre tid.

Dansläraren Anna-Maria Munoz Åhlén uppger att de golvbitar som tidigare lossnat har tejpats fast improviserat och träningen har kunnat fortsätta.

- Problemen blev dock extrema när den stränga kylan kom. Stora golvpartier lossnade. Någon elev fick en sticka i foten och andra snubblade. Det gick inte att fortsätta i lokalen, förklarar Anna-Maria.

Mats Jansson förklarar det inträffade med att luften i lokalen blir för torr när det är kallt ute. Det gör att parketten lossnar. Han anser att ifall golvet ska bestå av en bokparkett i framtiden behövs det kompletteras med en klimatanläggning, som håller lokalen i lämplig fuktighet.

Till dess att golvet åtgärdats fortsätter Anna-Maria sin träning med skolans danselever i alternativa lokaler.

Det är inte första gången som den nya danslokalen haft golvproblem.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons