Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnor i fokus på Ahlbäcksdagar

Annons

Johan Ahlbäckstiftelsen har fastlagt årets program under Ahlbäcksdagarna 17-18 september. Två teman är fastställda under dagarna och det är dels "kvinnliga arbetare i konst och litteratur" och dels arbetarspel.

Även årets Ahlbäckspristagare kommer att utses, vem det blir är inte klart ännu.

En rad gäster kommer att närvara under dagarna, bland annat kulturministern Marita Ulvskog, landstingsrådet Alf Johansson, professor Lars Furuland, författaren Aino Trosell och konstnären Ulla Zimmerman.

Förra årets Ahlbäckspristagare Ulla Grytt har vernissage i gamla mediumverket och det är också där årets pris kommer att delas ut.

Samtliga som medverkar kommer att lyfta fram kvinnor i arbetslivet, hur de skildrats i konst och litteratur. Bland annat Aino Trosell kommer även att berätta hur det är att vara kvinnlig författare. Ytterligare en gäst som arrangören hoppas få till Smedjebacken är högskolan Dalarnas nya chef Agneta Stark.

- Men det är inte klart för dagen, men vi jobbar för att få henne hit, säger Monica Borg, ledamot i styrelsen för Ahlbäckstiftelsen.

Gästerna kommer under dagarna att få se prov på arbetarspel i olika former och på fredagskvällen blir det teater. I samband med utdelandet av årets Ahlbäckspris planeras att det ska visas dramatiserade scener ur Johan Ahlbäcks liv.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons