Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnojouren behöver männen

Annons

Rätt ska vara rätt! För en tid sedan uttalade sig föreståndarinnan för kvinnojouren sig i Borlänge Tidning, där hon påstod att samarbete med män är "unikt".

Då undertecknad, ersättare i Kvinnojourens styrelse, anser, att rätt ska vara rätt, vill jag säga följande:

Kvinnojouren i Borlänge har alltid samarbetat med män, som tillfört jourkvinnorna den kompetens den saknat. Till exempel juridisk som polisiär. Samarbetet har varit gott.

Kvinnojouren i Borlänge har så länge som jag tillhört den önskat att män skulle ta sin del av ansvaret för utvecklingen, genom att solidariskt ställa upp för män genom bildande av mansjourer.

I samband med ett Tommy Möller-föredrag i Borlänge gjordes en överenskommelse om samarbete om denna föreläsning med dåvarande mansjouren. Den jourens ordförande tog dock icke sin del och mansjourens del i detta arrangemang varför kvinnojouren stod där ensam med Tommy Möller-föreläsningen.

Så samarbete med män är alls inget unikt, som dykt upp på senare år i kvinnojouren.

Låt mig dessutom ha en ideologisk och principiell uppfattning om kvinnojourens uppgift och "lika-lika-tänkandet" som grasserar i samhällsdebatten. Kvinnojouren är till för kvinnor. Där ska kvinnan få skydd.

Lika-lika-tänkandet är så mammaaktigt. Det finns en majoritet kvinnor i dagis och i skola. Ska vi ha en mamma-institution till - nej! Det är verkligen att underskatta mannens kapacitet.

Borlänge kommun är klok som anställer män, som "klassmorfar" i skolorna.

Låt manliga nätverket i Dalarna växa till sig, utan mammabeskydd! Så kanske Tobbe placerar arbetet mot mäns våld mot kvinnor högre på listan än han gjorde i en tidningsintervju.

Det skulle dessutom glädja mig oerhört om Manliga nätverket i Dalarna, som eget arrangemang, bjöd in till ett offentligt möte med författaren Stephen Mendel Enk där Enk berättar om sin bok "Med uppenbar känsla för stil".

Boken är ett reportage om manlighet och är värd ett offentligt möte i Borlänge, men detta möte bör männen ensamma stå för.

Jag tror er om mer än att vara ett nytt offer för manligheten.

INGEGERD HELLBERGERSÄTTARE I KVINNOJOURENS STYRELSE

Mer läsning

Annons