Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnlig taxichaufför utsatt för misshandel

Annons

Taxichauffören körde ett sällskap från Mc Donald's i Ludvika till Smedjebacken. När resan hade betalats tilldelades hon ett kraftigt slag rakt i ansiktet.

Händelsen utspelade sig, enligt anmälan till polisen, vid 03.30-tiden på lördagsmorgonen.

Fyra, för chauffören okända män, hämtades upp vid hamburgerrestaurangen för en resa till Smedjebacken. Under färden blev passagerarna av någon anledning osams sins emellan.

Väl framme i Smedjebacken valde chauffören att släppa av sina passagerare i centrum. Det var vid det tillfället som en av männen gick handgripligt tillväga.

Till trafikchefen Nikola Hacklin vid Ludvika taxi, där chauffören brukar ha extrakörningar, har föraren uppgivit att det under resan förekom en del tjafsande om priser och taxor. Det var emellertid aldrig fråga om att männen tänkte vägra att betala för sig.

- Vi kommer att stänga på helgerna om inte folk kan sköta sig när de åker med oss och det drabbar ju de som är ordentliga. Det har vi påtalat redan tidigare, säger Hacklin som ser mycket allvarligt på det inträffade.

Att chaufförer blir misshandlade hör dock inte till vanligheterna. Men varje gång betraktas som en gång för mycket.

- Det händer ett antal gånger per år men oftare får chaufförerna lov att utstå glåpord och situationer där man upplever känslan av att färden inte är säker.

Hacklin låter förstå att man planerar för att öka chaufförernas säkerhet. Bland annat kommer samtliga bilar att utrustas med GPS-sändare och larm.

- Men exakt hur det kommer att fungera vill vi inte tala om.

Fallet med den misshandlade chauffören lämnades över till Ludvikakriminalen på måndagsmorgonen.

- Det är bara en av männen som är misstänkt för misshandeln, understryker inspektör Uno Hane.

- Chauffören har kunnat uppge ett visst signalement på mannen som utdelade slaget och vi kommer nu att försöka kolla upp vem det är och till vilken adress i Smedjebacken som resan var beställd.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons