Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnlig konst med känsla

Annons

I lördags var det dags för Ingrid Ekström, Säter, att hålla vernissage för sin utställning. Majoriteten av hennes bilder är målade i olja och bjuder på ljusa och ytterst färgglada motiv.

Man känner mycket påtagligt Ingrids lycka när hon en vårdag slog upp staffliet i Åsgränd för att dokumentera den spirande årstiden, ljuset, vägen, naturen och husen. Det är samma känsla i alla hennes bilder utom två.

I slutet av hennes utställning hänger två bilder som får mig att stanna upp och reflektera.

De här bilderna är helt olika de andra vackra och som jag i viss mån kan uppleva en aning insmickrande. Här har Ingrid Ekström skapat bilder i bilden utan att veta om det:

- Det var min make som såg det när jag hade grundat tavlan. Det var meningen att jag skulle måla en fårskock men det blev mycket mer.

Över fåren och herden ser man änglar som dansar över himlen som ett skydd för den lilla fårskocken. Menat eller inte skiljer sig denna bild från hennes övriga bilder. Ingrid Ekström har en driven teknik och säger sig vara självlärd vilket är imponerande.

Ingrid Ekström har en rad olika utställningar bakom sig och förhoppningsvis många framför sig. Hoppas då att hennes intresse för natur får stå tillbaka en del till förmån för människogestalter som hon släppt fram en aning i "änglabilden".

Människovännen Ingrid Ekström kan mycket mer och borde kunna tillföra sina bilder mer dramatik och mänskligt liv.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons