Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnlig företagare skapar jobb

Annons

Tidigare har Elise Sandberg jobbat åt ett företag som heter Jergo AB och de har sin verksamhet i Höganäs. Där har hon varit marknadschef med ansvar för försäljning av ergonomisk utrustning. Det handlar om mattor, stolar och bord.

Under våren beslutade ledningen för Jergo AB att de skulle renodla sin verksamhet och därmed skulle försäljningen av ergonomisk utrustning bort.

- Även mitt jobb försvann och jag beslutade att köpa den delen av verksamheten och köra i egen regi. I avtalet ingick det även att hon tog över befintligt kundregister.

I samma veva beslutade hon att flytta från Höganäs till en annan del av landet och eftersom hon jobbat mycket i Dalarna tog hon kontakt med företagscenter i Smedjebacken för att undersöka möjligheterna att flytta dit.

- Jag har fått ett mycket bra mottagande och alla problem har löst sig på ett positivt sätt, berättar Elise Sandberg.

Även naturen kring Smedjebacken med skogar och sjöar har varit en avgörande faktor för henne vid val av etableringsort.

- Jag tycker om att vara i skog och mark och gillar att fiska.

Lokalfrågan har löst sig, hon kommer att hyra en del av de lokaler som ABS Reklam och Gravyr har.

En stor del av försäljningen är arbetsplatsmattor som anpassas till varje kund och dessa ska skäras till och limmas i Smedjebacken innan de levereras till kund.

- Vi har en rad olika mattor och de används för att minska risken för skador på personal som står och jobbar vid en fast arbetsplats.

I produktutbudet ingår det även bord och stolar som är anpassade till den specifika kundens behov och önskemål.

I inledningsskedet kommer förutom Elise Sandberg ytterligare en anställd att jobba i Smedjebacken. Till det ska läggas två till som ska jobba på fältet med försäljning.

- Vi var visserligen åtta anställda på Jergo AB som höll på med detta, men jag vill börja lite försiktigt och utöka med tiden.

Hon poängterar att hon i möjligaste mån kommer att utnyttja lokala företag som leverantörer av bland annat marknadsföringsmaterial.

- Tanken är att vi ska köpa administration och ekonomifunktionerna av ett externt företag, förhoppningsvis något lokalt.

Om ett par månader räknar hon med att det ska vara full fart på verksamheten i Smedjebacken.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons