Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna svårt skadad i singelolycka

Annons

Det var smältvatten som frusit på vägbanan i ett skuggparti och det var glashalt på en kort sträcka. Det var denna halka som överraskade samtliga tre förare.

Vid elvatiden på skärtorsdagens förmiddag inträffade den första olyckan.

Det var en medelålders norrman med sin 14-åriga dotter som körde av vägen. Ingen av dem skadades. Medan mannen höll på att sätta ut en varningstriangel, inträffade olycka nummer två.

Det var en kvinna med tre barn som var på väg till Idre på påsksemester. Bilen gick av vägen på samma ställe som vid den första olyckan.

Räddningsarbetet gick mycket snabbt eftersom det fanns en polishelikopter i området som kunde ta sjuktransport. Länsväg 311 stängdes av för all trafik och helikoptern gick ner på vägen. Kvinnan fördes med bland annat käkskador till Falu lasarett.

Flera ambulanser kallades till olycksplatsen, bland annat från Malung, Sälen och Särna, liksom räddningskårerna från Tandådalen och Transtrand.

Sälens räddningskår tog hand om kvinnan innan hon fördes vidare med helikopter. Personal från Transtrands räddningskår tog hand om de tre barnen, som sedan fördes med ambulans till vårdcentralen i Sälen.

Efter att man städat upp på olycksplatsen, inträffade ytterligare en singelolycka. Den skedde vid halv två-tiden. Även den bilen gick av vägen och kolliderade med samma träd som en av de övriga bilarna gjorde. Denna gång skadades ingen person.

Samtliga bilar fick bärgas från olycksplatsen.

Eftersom det var en tämligen tät påsktrafik blev det långa köer, då det under räddningsarbetet var totalstopp efter länsväg 311.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons