Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna på fjälltur återfanns välbehållen

Annons

Vid femtiden på söndagsmorgonen påträffades kvinnan välbehållen. Hon hade gått fel och då mörkret närmade sig slog hon läger och övernattade i Tangsjöstugan uppe på fjället.

Kvinnan och en man, båda från Örebrotrakten, var tillsammans ute på fjällvandring.

De hade husbil med sig. Kvinnan startade dagsetappen från Njupeskär medan mannen åkte iväg med husbilen till Storbron på andra sidan fjället. De skulle mötas längs leden och sedan var tanken att kvinnan skulle ta bilen och hämta mannen vid Njupeskär.

Då mannen vid 20-tiden kom fram hade han inte mött kvinnan på fjället och inte heller hade hon kommit med bilen där han skulle hämtas.

Mannen slog larm till fjällräddningen som skickat ut forttpatrull då det blivit mörkt och tidigt på morgonen sattes en helikopter in i spaningarna.

Helikopterpatrullen hittade kvinnan vid Tangsjöstugan. Det visade sig att hon kommit fel och hamnat på en oländig vinterled. Hon hade tvingats vända tillbaka och då det började bli kväll bestämde hon sig för att stanna vid stugan. Under tiden hade mannen passerat på den riktiga leden och de såg aldrig varandra.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons